Privacy Policy

Polityka prywatności

 

Tożsamość

To jest strona internetowa Grupy I-care™ i spółek jej zależnych.

Nasze prawne dane kontaktowe:

I-care™ SRL

Rue René Descartes, 18 – 7000 Mons, Belgium

+32 65 45 72 14 – info@icareweb.com

VAT : BE0867.368.951

Nasz Menedżer Prywatności jest dostępny pod adresem privacy@icareweb.com

 

Ostatnia aktualizacja: 17 października, 2018

 

WPROWADZANIE

 

Działalność I-care składa się z rodziny marek i usług, z których wszystkie skupiają się na potrzebach sektora produkcyjnego i konserwacji przemysłowej. Grupa I-care stara się dostarczać naszym odbiorcom odpowiednie i wartościowe informacje, aby promować najlepsze praktyki w sektorze produkcji przemysłowej i Utrzymania Ruchu. I-care Group przykłada dużą uwagę do kwestii prywatności i chce, abyś zapoznał się ze sposobem, w jaki zbieramy, wykorzystujemy i ujawniamy informacje. Niniejsza polityka prywatności opisuje nasze praktyki w związku z gromadzonymi przez nas danymi osobowymi.

 

DANE OSOBOWE

 

I-care Group i spółki jej zależne szanują Twoją prywatność i Twoje dane osobowe, zgodnie z rozporządzeniem UE 2016/679, zwanym również Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych (RODO), wdrożonym od 25 maja 2018 r. Zgodnie z RODO dane osobowe są informacjami za pomocą których można zidentyfikować osobę fizyczną, w tym imię i nazwisko, adres, adres e-mail, numer telefonu lub wszelkie inne informacje, które są zdefiniowane jako dane osobowe, na przykład adres IP. Prosimy o nieprzekazywanie danych wskazujących na pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne lub przynależność do związków zawodowych, danych genetycznych lub danych dotyczących zdrowia lub życia seksualnego. W przypadku podania tych poufnych informacji oznacza to, że wyrażasz zgodę na wykorzystanie tych informacji do celów, do których je podałeś.

 

ZAKRES

 

Niniejsza Polityka prywatności ma zastosowanie do wszystkich osób, których dane dotyczą, związanych z I-care Group, z wyłączeniem wszystkich pracowników, dla których odnosimy się do określonej polityki HR. Przekazując nam dane osobowe, wyrażasz zgodę na warunki niniejszej Polityki prywatności.

 

GROMADZENIE DANYCH

 

Zbieramy dane osobowe z różnych źródeł, osób których dane dotyczą, z różnych źródeł. Kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową lub kontaktujesz się z nami, na przykład przez e-mail, formularz internetowy lub rejestrację na wydarzenie, podane przez Ciebie dane osobowe są przechowywane. Zbieramy następujące dane osobowe:

 

  • Imię i nazwisko

  • Adres email

  • Numer telefonu

  • Firma/organizacja, w imieniu której dana osoba składa wniosek

  • Preferowany język komunikacji

  • Adres IP

  • Informacje o korzystaniu ze strony internetowej

 

podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 zdanie 1 litera. f (uzasadniony interes), jeśli dotyczy (umowa wykonawcza) RODO lub, jeśli dotyczy, a (zgoda). Jeśli umowa ma zastosowanie, uważamy, że możemy wysyłać Ci wiadomości e-mail związane z usługami, aby informować Cię o naszych produktach/usługach i związanych z nimi wydarzeniach/newsletterach. W przypadku, gdy podstawą prawną przetwarzania danych nie jest wykonanie umowy, ale nasz prawnie uzasadniony interes w marketingu bezpośrednim, skontaktujemy się z Tobą w celu uzyskania Twojej zgody na dalsze komercyjne wysyłki i wykorzystanie komercyjnych plików cookie. Aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu stosujemy pliki „cookies”. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które Twoja przeglądarka może pozostawić na dysku twardym Twojego komputera i są przydatne do korzystania z naszej witryny. Więcej informacji na temat plików cookie na naszej stronie można znaleźć w naszej polityce plików cookie.

 

UDOSTĘPNIANIE DANYCH

 

Przetwarzane dane osobowe mogą być wymieniane pomiędzy różnymi podmiotami z grupy I-Care. Nie obejmuje to przekazywania danych do krajów, które są oficjalnie uważane za nieodpowiednie z punktu widzenia przepisów dotyczących prywatności. Dane mogą być również udostępniane innym zewnętrznym podmiotom przetwarzającym dane lub współadministratorom, którzy świadczą dla nas usługi w zakresie, w jakim wykonują zawód prawniczy (księgowi, audytorzy, prawnicy) lub potwierdzili, że przestrzegają przepisów RODO. W przypadku, gdy te zewnętrzne podmioty przetwarzające dane znajdują się w krajach, które są uważane za nieodpowiednie z punktu widzenia przepisów dotyczących prywatności, poprosimy o Twoją konkretną zgodę.

 

PRZECHOWYWANIE DANYCH

 

Po przekazaniu nam swoich danych osobowych będą one przetwarzane i przechowywane w bazach I-care Group. Okres, w którym Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak to konieczne lub maksymalnie 10 lat.

 

TWOJE PRAWA

 

W każdej chwili masz prawo:

 

  • Żądać od nas informacji o przechowywanych danych bez podania przyczyny. Twoja aplikacja nie będzie ponosić kosztów, z wyjątkiem jakichkolwiek opłat za połączenie od Twojego dostawcy Internetu;

  • Zablokować, poprawić, usunąć lub ograniczyć dane zebrane o Tobie, jeśli spełnione są warunki prawne;

  • Cofnąć zgodę na wysyłanie newselettrów i innych reklam bezpośrednich;

  • Wnieść w określonych okolicznościach sprzeciw wobec dalszego przetwarzania Twoich danych osobowych, o ile spełnione są warunki prawne;

  • Odwołać zgodę na zbieranie i wykorzystywanie danych bez podania przyczyny;

  • Uzyskać Twoje dane osobowe, które nam przekazałeś, w formacie nadającym się do odczytu maszynowego i przekazać je innej odpowiedzialnej stronie;

 

Aby skorzystać ze swoich praw, możesz skontaktować się z naszym menedżerem ds. prywatności przez e-mail pod adresem privacy@icareweb.com. Wysyłając takie wnioski, będziesz musiał przedstawić nam odpowiedni dowód tożsamości (np. kopię paszportu lub dowodu osobistego). Aby złożyć skargę do organu nadzorczego, bez uszczerbku dla innych środków administracyjnych lub prawnych:

 

      • Drukpersstraat 35, 1000 Brussels
        Data Protection Authority
        Tel. +32 (0) 2 274 48 00
        Fax: +32 (0) 2 274 48 35
        e-mail: contact@apd-gba.be

 

PRYWATNOŚĆ DZIECI

 

Usługi te nie są skierowane do osób poniżej 13 roku życia. Nie gromadzimy świadomie danych osobowych od dzieci poniżej 13 roku życia. W przypadku odkrycia, że dziecko poniżej 13 roku życia przekazało nam dane osobowe, natychmiast usuwamy je z naszych serwerów. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i masz świadomość, że Twoje dziecko przekazało nam dane osobowe, skontaktuj się z nami, abyśmy mogli podjąć niezbędne działania.

 

ZMIANY W NINIEJSZEJ POLITYCE PRYWATNOŚCI

 

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą Politykę prywatności. Dlatego zaleca się okresowe przeglądanie tej strony pod kątem wszelkich zmian. Powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, publikując nową Politykę prywatności na tej stronie. Zmiany te wchodzą w życie natychmiast po ich opublikowaniu na tej stronie.

 

KONTAKT

 

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub sugestie dotyczące naszej Polityki prywatności, nie wahaj się skontaktować z nami pod adresem privacy@icareweb.com

Dołącz do naszego Zespołu